Atılım Üniversitesi ile Malaya Üniversitesi Arasında Bir İşbirliği Protokolü İmzalanmıştır
01.10.2012

28 Ağustos 2012 tarihinde, Malezya’nın Malaya Üniversitesi kampüsünde Atılım Üniversitesi ve Malaya Üniversitesi arasında bir işbirliği protokolü imzalanmıştır.  İmza törenine Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu adına Provost Prof. Dr. Hasan U. Akay  ve Malaya Üniversitesi Vice Chancellor’u Prof. Dr. Gauth Jasmon adına Mühendislik Fakültesi Dekanı Assoc. Prof. Dr. Faisal Rafiq Mahamd Adikan katılmışlardır.

Resimde Malaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Faisal Rafiq Mahamd Adikan (ön solda) ve Atılım Üniversitesi Provost’u Prof. Dr. Hasan U. Akay (ön sağda) iki üniversite arasında hazırlanan protokolü imzalamaktadırlar.

 

Protokol geniş kapsamlı olup, lisans ve lisansüstü programlarında öğrenci değişimi yanısıra, ortak araştırma projeleri geliştirmek ve yürütmek ve öğretim elemanı değişimi de öngörmektedir.

Ana kampüsü Kuala Lumpur şehrinde bulunan University of Malaya, Malezya’nın en eski ve ileri bir devlet üniversitesi olup mühendislik, işletme, tıp ve diş hekimliği dahil 12 fakülteye sahiptir.  8.800’ü lisansüstü olmak üzere 22.500 kadar öğrencisi olan ve İngilizce dilinde eğitim veren University of Malaya, İngiltere merkezli QS firması dünya üniversiteleri sıralamasında bu yıl 156’ıncı sırada yer almaktadır. 

Yapılan anlaşma çerçevesinde, başlangıçta iki Üniversite öğrencileri bir veya iki dönem  eşdeğer akademik birimlerden ders almak üzere değişim programlarına katılabileceklerdir.  Değişim programları çerçevesinde öğrenciler normal eğitim ücretlerini bağlı oldukları üniversiteye ödeyeceklerdir.  İlk işbirliklerin iki üniversitenin Mühendislik ve İşletme Fakültelerinin lisans ve lisansüstü programları arasında olması beklenmektedir. 

Değişim programı çerçevesinde University of Malaya’ya öğrenci göndermek isteyen bölümlerimizin ve programa katılmak isteyen öğrencilerimizin web sayfalarından (http://www.um.edu.my ve http://www.atilim.edu.tr) eşdeğer programları incelemeleri, bilgi ve yardım için Provostluk ofisine başvurmaları rica olunur.  Değişim programı bahar 2012-2013 döneminden itibaren başlayacaktır.