Atılım Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılına Merhaba Dedi
26.09.2012

Atılım Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni 25 Eylül 2012 Salı günü saat 10.00’da Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Üniversitemiz Mütevelli Heyeti, Rektör, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri, Personel ve Öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, yeni akademik yılın açılış töreninin Üniversitemiz için ayrı bir öneme sahip olduğunu, bu yılı yaşıyor olmanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başladı. 
Üniversitemizin Webometrics sıralamalarındaki ulusal ve uluslararası yerinden bahseden Özgenoğlu, aynı zamanda URAP ve Scimago derecelerinde de kayda değer pozisyonunun olduğunu aktardı. Ayrıca bu sıralamalar ile Üniversitemizin akademik itibarının her yıl giderek daha da arttığını kaydetti.
Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun konuşmasının ardından tören gitar dinletisi ile devam ederken, dinleti sonrasında “Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkiye” konulu akademik yılın ilk dersi Prof. Dr. Hasan Ünal tarafından verildi. Arap Baharı ve Ortadoğu’daki mevcut sosyopolitik durum ve ülkemize yansımaları, ülkemizin çıkarabileceği dersler üzerine saptamalarını dinleyicilerle paylaşan Prof. Dr. Hasan Ünal, ders niteliğindeki konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını yanıtladı.
Prof. Dr. Hasan Ünal’ın konuşmasının ardından Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim dünyadaki ve Türkiye’deki mevcut politik ve iktisadi durumdan bahsederek konuşmasına başladı. Arap Baharı, Yunanistan ekonomik krizi, Yugoslavya’nın durumu gibi örneklerle bu ülkelerin ve coğrafyaların siyasi anlamda başlarını yitirerek Batı ülkelerine bağımlılıklarının nasıl gerçekleştiğini belirtti. Ülkemizin bu gibi sonlarla karşılaşmaması için ekonomik gelişimini devam ettirmesi ve cari açığın kapatılmasına önem verilmesinin gerekliliğini aktardı. Bu adımların ancak üniversitelerin topluma kazandıracağı donanımlı bireyler ve teknolojik gelişimler ile olabileceğinin altını çizdi.
Tören boyunca Atılım Üniversitesi akademik ve idari personeli olarak 10 yıldır çalışanlara plaketleri Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim tarafından verildi. Tören devamında, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından akademik yayın çalışması yapan akademik personele teşekkür belgeleri verildi.
Tören verilen kokteylin ardından sona erdi.