Siber Güvenlik Yaz Kampı Birincisi Atılım Üniversitesinden
10.09.2012

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği mezunu, Bilişim Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Mustafa Kemal AYDEMİR, TÜBİTAK BİLGEM tarafından düzenlenen Siber Güvenlik Yaz Kampından birincilik ile döndü.

Siber Güvenlik Yaz Kampı 02-08 Temmuz 2012 tarihleri arasında, TÜBİTAK BİLGEM ve Bilgi Güvenliği Akademisi işbirliğinde TÜBİTAK TÜSSİDE tesislerinde gerçekleştirildi. Kamp için 1800’ün üzerinde öğrenci başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlar arasında Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerine kayıtlı öğrencilerin yanında tıp, biyoloji, fizik, tarih ve işletme gibi bölümlerde eğitimine devam edip başvuru yapan öğrenciler de bulunuyordu. Yapılan çevrimiçi sınavla 50 öğrenci kampa katılmaya hak kazandı.

Bir hafta süren kamp boyunca öğrencilere hem teorik içeriğe sahip hem de uygulamaların olduğu yoğun bir program uygulandı. Eğitimlerde bir saldırganın bakış açısı ve kullandığı teknikler öğretilerek bunlara karşı savunmanın nasıl yapılması gerektiği kavratılmaya çalışıldı.

Kamp süresince, birkaç etaptan oluşan capture-the-flag yarışmasında öğrencimiz, birinciliği ekibiyle göğüsledi. TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım M. Ramazanoğlu’nun da katıldığıödül töreninde,Mustafa Kemal Aydemir ve ekibine tablet bilgisayar hediye edildi.

Mustafa Kemal Aydemir başarısıyla ilgili olarak, “Siber güvenlik, günümüzde önemi gittikçe artan bir konu olmasına rağmen yeterli uzman bulunmamakta. Üniversitemizde de bu alanla ilgili derslerin olması Atılım mezunlarınarekabet üstünlüğü sağlamaktadır.” dedi