Dünya Gezgini Gürkan Genç Yola Çıktı
07.09.2012

2010 yılında Samsun’dan Japonya’ya uzanan Asya yolculuğunu Atılım Üniversitesinin desteği ile tamamlayan bisikletli gezgin Gürkan Genç, ‘Gelecek İçin Pedalla’ projesi ile yeni dünya turu için yola çıktı.

9 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde Ulus’ta bulunan Birinci Meclis’te Ankaralı bisikletçi dostlarının yoğun katılımı ile manevi desteği alan bisikletli gezgin, kendisini uğurlamaya gelenlerle Birinci Meclis’i gezdikten sonra, 7 yıl sürecek dünya turu hakkında dostlarına ve basın mensuplarına bilgi verdi.

Atılım Üniversitesinin ‘Hayal Ortaklığı’ ile 7 yıl boyunca 7 kıtayı sadece bisikletiyle gezecek olan Gürkan Genç, 84 ülkede Türkiye’yi temsil ederken, Üniversitemizin adını yurtdışında duyuracak. Bisikletli gezginin 115.000 kilometre sürecek rotası boyunca yolculuğu, kendi web sitesi www.gurkangenc.com’ dan uydu ile izlenebilirken, Gürkan Genç yol anılarını hayranları ile sitesinden paylaşacak. Gezgin aynı zamanda, takipçilerine ‘Gürkan Genç Gezgin Bursu’ ve ‘Gürkan Genç Eğitim Bursu’ vererek ülkemizde bisiklet kullanımının gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.