Atılım Üniversitesine Ziyaretçi Akını
09.08.2012

18 Temmuz – 03 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Tercih Günleri boyunca 2 binden fazla öğrenci adayı aileleri ile Atılım Üniversitesini gezerek, Bölümleri, olanakları ve öğrencilerine sunduğu eğitim öğretim ortamı hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladı.

250 dönüm arazi üzerinde kurulu Atılım Üniversitesi bünyesinde barındırdığı 5 Fakülte ve 38 bölümü,  2 yüksekokul, 2 enstitüsü, Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi,  ayrıca sosyal olanaklar sağlayan kafeterya ve restoranları, spor salonu, tenis kortları, yüzme havuzu, 3 bin kişilik amfisi ile Öğrencilerine bir Kampus ortamı sağlıyor.

Bu yıl sonunda faaliyete geçirilmesi planlanan ve yapımı büyük bir hızla devam ederken kampüsün hatta İncek’in silüetini değiştiren Ankara’nın üçüncü büyük kütüphane binası da konukların ilgisini çeken detaylardan oldu. 

Atılım Üniversitesi kampusunun tamamlanmış yeni görüntüsü, 95 laboratuvarı ve derslikleri aday öğrenciler tarafından detaylı bir şekilde gezildi ve beğeniyle karşılandı.

Geçtiğimiz yıl açılan Sivil Havacılık Yüksek Okulu ve bu okula bağlı üç bölümün aday öğrenciler tarafından görmüş olduğu yoğun ilgi Atılım Üniversitesinin  geleceğe yönelik vizyonel yaklaşımının ve bu alanlara yapmış olduğu yatırımların göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu yıl arttırılan burs kontenjanları ve öğrencilere sağlanan tercih bursu gibi olanaklar da öğrenci ve velilerin ilgisini çeken ayrıntılar arasında oldu. Ziyarete gelen ve Ankara dışında ikamet eden adaylara konaklama konularında da bilgi verildi.

Hayata Atılım öğrencilerinden oluşan 45 kişilik Tanıtım Timi de aday öğrenci ve ailelerin bölüm hocaları ile tanışarak bölümler hakkında bilgi alması, kampusu gezerek ortamı tanımaları, Atılım Öğrencisi olmanın ayrıcalıklarını aktarma konularında yoğun bir çalışma içerisinde oldular.

Öğrenci adayları aynı zamanda Lisansa Araştırma Projeleri kapsamında hazırlanan proje örneklerinden oluşan sergiyi de gezerek bölüm öğrencilerinin çalışmaları hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.

Rektörlük girişinde oluşturulan karşılama masasında Hayata Atılım öğrencileri tarafından karşılanan adaylar, Rezene Kafe de oluşturulan Tercih Ofisinde Halkla İlişkiler Müdürlüğü Personelinden Üniversite ve imkânları hakkında detaylı bilgi aldı.

Tercih Günleri Boyunca Rehberlik hizmeti veren Tercih danışmanları da öğrencilerin seçmeyi düşündükleri meslekler hakkında bilgi verirken en doğru ve sağlıklı tercih sıralamalarını yapabilmeleri için yardımda bulundular.

Atılım Üniversitesinin tüm bölüm hocalarının destek verdiği tanıtım çalışmaları oldukça yoğun bir temponun ardından sona erdi.