3.Temiz Keçiören Çevre Eylem Gününe Gürkan Genç ile birlikte katıldık
04.06.2012

Çevre Çiçekleri Hareketi etkinliğinin bir parçası olan 3.Temiz Keçiören Çevre Eylem Günü 3 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi.TÜKÇEV'in organizasyonuyla gerçekleşen bu çalışmada, önümüzdeki ay dünya turuna çıkacak olan ve ana sponsorluğumuzun devam ettiği bisikletli seyyahımız Gürkan Genç ile birlikte Halkla İlişkiler Müdürlüğü Tanıtım Uzmanı Sedat Karaçayır da katıldı.

Çengelhan'daki açılış töreniyle birlikte, Gürkan Genç'in Japonya turunda çektiği fotoğraflardan oluşan sergi büyük ilgi gördü.Bu geziyi gerçekleştirdiği bisikletin sergilendiği Rahmi Koç Müzesine de ilgi üst düzeydeydi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın açılış konuşmasıyla başlayan törende, Dr. Yıldız Yalçınlar Atık Ritm Korosu minik bir konser verdi. İlköğretim öğrencilerinden oluşan koro, gerek üzerindeki kıyafetleri, gerekse kullandıkları enstrümanları tamamen atık maddelerden üretilmesi dikkat çekiciydi.Söyledikleri şarkılarla etkinliğe ayrı bir renk katan koro büyük ilgi gördü

Daha sonra yaklaşık 100 kişiye yakın bir bisikletli gurubuyla Çengelhandan başlayan bisiklet  turu, Ankara şehir turu şeklinde gerçekleşti, 20 km yakın yol katedilirken, bisiklet gurubuna halkın ilgisi ve sevgisi görülmeye değerdi.Ovacık Kent Ormanındaki tören alanında ise pek çok farklı etkinlik vardı.Yavaş Bisiklet Sürme Yarışı, tiyatro gösterisi, halk oyunları ekipleri gösterileri ve diğer pek çok farklı uygulama katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Daha temiz ve arındırabilir atıklar için yapmamız gerekenleri bir kez daha hatırladığımız bu güzel günde, çevremizi temiz tutmamız ve dünyamızı korumamız gerektiğini bir kez daha hatırlamış olduk.