Sınav Koleji’nde Meslek Tanıtımı
04.05.2012

 

2-3-4 Mayıs tarihlerinde Sınav Koleji’nde düzenlenen programlarda, Atılım Üniversitesi akademisyenleri, öğrencilere meslek tanıtımı ve bölümleri hakkında bilgi verdiler. 2 Mayıs Çarşamba günü Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nden Dr. Neslihan Topbaş, 3 Mayıs Perşembe günü Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Zuhal Erden ve 4 Mayıs Cuma günüde Uçak Gövde-Motor Bakımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Atılgan Toker konuşmacı olarak katıldılar.

Topbaş, konuşmasında lojistik taşımacılığın önemini vurguladı. Günümüzde sadece karayolu taşımacılığının yetmediğini ve demiryolu taşımacılığına daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtti. Mezun olduktan sonra öğrencilerin hangi alanlarda iş bulabileceği, mesleğin günümüz meslekleri arasında yükseliş gösteren bir meslek olduğunu da öğrencilerle paylaştı. Topbaş daha sonra ise soru cevap kısmında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Erden ise Mekatronik bölümünün farklılıklarından bahsederek, üniversitemiz öğrencileri tarafından yapılan robotlar ile ilgili videolar izleterek öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Yapılan robotlara öğrencilerin ilgisi bir hayli fazla oldu. Bölüm hakkında da genel bilgiler veren Erden, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Toker, Dünyada ve Türkiye’de havacılığın tarihsel gelişimi ve günümüzde havacılık teknolojileri ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Üniversitemiz teknik imkanları ve laboratuar olanaklarını da öğrencilere anlatarak, Esenboğa Havalimanında Atılım Üniversitesinin kurmakta olduğu uçak hangarı ve eğitim süresince hangarda yapılacak uygulamaları anlattı.