HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Üniversitemizdeydi
20.04.2012

'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu' konulu konferansı ile Prof. Dr. Numan Kurtulmuş 19 Nisan 2012 Perşembe günü saat 14.00’te İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda öğrencilerle buluştu.

Atılım Üniversitesi Ekonomi Topluluğunun davetlisi olarak konferansa katılan kısa adı Has Parti olan Halkın Sesi Partisi’nin Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konferansına başlamadan önce, üniversite yıllarında topluluk çalışmalarının önemine değinerek, öğrenci topluluklarının sosyalleşme, bilgilenme, becerilerin artması, yönetim kabiliyeti ve mezuniyet sonrası hayata hazırlanma gibi çok büyük katkılar sunduğunu ifade etti.

Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu başlığı altında modern batı uygarlığının analizini sunan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, dünyada yaşanan gıda, enerji, su gibi pek çok özellikteki krizler döneminin bütün yönleriyle ele alınması gerektiğinin altını çizerek, yaşanan dönemi çok kapsamlı krizler dönemi olarak niteledi ve modernite düşüncesi ile krizlerden çıkma ihtimalinin olmadığını ifade etti. Medeniyet iki temel ayak üzerine oturtulur; nasıl bir toplum, nasıl bir kainat gibi soruların cevaplarının tahayyülü ve tahayyül edilenlerin tasavvuru üzerine kurulur medeniyetler diyen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş medeniyetin üç bakış açısı olarak, medeniyetin evrene, insana ve topluma bakışını modern dünyanın gelişimiyle birlikte açıkladı.

Siyaseten 20. yüzyılın devam etmekte olduğunun altını önemle çizen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, dünya sisteminin gelişimini dünya savaşları, soğuk savaş dönemi, Berlin Duvarının yıkılışı, yeni dünya düzeni ve 2012 yeni dünya düzensizliği dönemlerine ayrıştırarak detaylı olarak anlatırken, Türkiye’de siyasal sistemin temel paradigması olarak nitelendirdiği mutlak batıcılık ve imparator ölçeğinden ulus devlet ölçeğine geçişin eleştirisini sundu.