MIC2 (Mission Contest Idea 2) Uluslararası Proje Yarışması
13.04.2012

 

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen MIC yarışmasının bu yıl ikincisi düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl dünyanın çeşitli yerlerinden katılan ekiplerin 15 kiloluk bir uydu için fikirler ürettiği MIC yarışmasında bu sene 50 kiloluk bir uydu için iki kategoride yarışılıyor. Birinci kategori fikir ve uydu tasarımı, diğer kategori ise fikir ve iş modeli.

Atılım Üniversitesi Havacılık ve Uzay Topluluğu olarak okulumuz öğrencilerine bu yarışmayı anlatmak ve bir ekip kurarak yarışmaya katılmak istiyoruz. Yarışmada finalistler Tokyo Üniversitesi tarafından Japonya'ya davet ediliyor ve sempozyumda hünerlerini sergiliyor.

"Neden katılmalıyım?" sorusu akıllara geliyor. MIC2 uluslararası bir yarışma olduğu için bu yarışmaya katılmak Atılım Üniversitesinin bilinirliğine de katkı sağlayacak, bunula beraber bireysel kazanımlar sağlayacağı gibi CV'yi renklendirmek için ideal ve kolay bir yol olacaktır. Tabi ki finalistler için bazı fırsatların yanı sıra bir miktar nakit ödül bulunuyor.

Bu yarışmanın tanıtılması için bir konferans düzenlendi. Konferans ORY-400 kapsamındaydı ve ilk defa bir öğrenci, Metin Dikbaş ORY konferansında konuşmacı oldu. Kendisinin de katkılarıyla yarışmada Atılım Üniversitesini temsil edecek bir ekip kuruldu.

Fikriniz mi var? Hemen http://mic.atilim.edu.tr adresine girerek fikrinizi yazınız.

Tüm soru ve sorunlarınız için http://mic.atilim.edu.tr/ adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Metin DİKBAŞ

Genel BAŞKAN

Havacılık ve Uzay Topluluğu