Antalya 12. Yükseköğretim Tanıtım Fuarındaydık (4-7 Nisan)
11.04.2012

Üniversiteye girme hazırlığı içinde bulunan lise öğrencilerinin, sınav sonrasında tercih edecekleri üniversiteleri tanımalarına yardımcı olmak, başta Akdeniz bölgesi olmak üzere  tüm yurttaki gençlerin  üniversite tercihlerinde ve geleceklerinde yaşamlarını biçimlendirecek  ön hazırlığı en doğru ve etkin şekilde vermek amacı ile düzenlenen 12. yükseköğretim Tanıtım Fuarı 54 üniversitenin katılımı ile Antalya’da gerçekleştirildi. 

Kaleiçi Rotary Kulübü, Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü destek ve denetiminde Antalya Cam Piramitte 4-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen organizasyon Türkiye’nin  en  büyük eğitim fuarı olma özelliği taşımaktadır.  

Atılım Üniversitesi’nin de 12 yıldır katılımı ile destek verdiği fuarda bu yıl Halkla İlişkiler Uzmanı, Öğretim Elemanları ve Hayata Atılım Öğrencilerilerinden oluşan kalabalık bir ekip ile yer aldık. Aday öğrencilerin sorularının cevaplandığı standımıza ilgi büyüktü.Özellikle Mühendislik Fakültemizin eseri olan MPad katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü ve merakla incelendi.Üniversitemiz, bölümlerimiz, burslarımız ve daha pek çok konuda öğrencilerin soruları cevaplandırılırken, öğrencilere tanıtım çantalarımızdan verildi.

Fuarda ve Antalya’da yürütülen tanıtım çalışmalarına; Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Sedat Karaçayır, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Evrim Doğan, Hayata Atılım Grubu öğrencilerinden, Güzel Sanatlar ve Tasarım  Fakültesi öğrencileri Alihan Yumru, Gülüm Komşuoğlu, Mühendislik Fakültesi öğrencileri Elyas Dolgun, Hasan Furkan Kalkan, Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencileri Aslı Seçmen, Tuğçe Durukan ve Beren Erdemir katıldılar.  

Etkinlik çerçevesinde Yrd. Doç.Dr. Evrim Doğan idaresindeki ekip, öğrencilerimizin de aktif olarak katıldıkları meslek tanıtım sunumlarında, Mütercim Tercümanlık ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri hakkında bilgilerin verildiği pek çok seminer gerçekleştirildi.Karatay Lisesi, Çağlayan Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, 75.Yıl Lisesi, Antalya Lisesi ve Arşimet Dershanesin’ne ziyaretler götürülerek, tanıtım çalışmaları gerçekleştirildi.Son derece keyifli ve bilgilendirici geçen sunumların sonunda öğrencilere tanıtım çantalarından verildi ve soruları cevaplandırıldı.