Liseler Arası Yemek Yarışması
09.04.2012

 

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI

 

FAT CHEF 1

LİSELER ARASI YEMEK YARIŞMASI

 

TARİH: 13 NİSAN CUMA

SAAT 14:00

YER: ATILIM ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ KAFETERYASI

 

ÖDÜL TÖRENİ: KUŞKONMAZ RESTORAN

 

YARIŞMA FORMATI:

·    Yarışma Ankara’da bulunan 8 meslek lisesi (otelcilik ve turizm meslek liseleri ile kız meslek liseleri) arasında düzenlenmektedir.

·    Yarışmaya her liseden 3 öğrenci katılacaktır ( 2 öğrenci yemek yapacak, diğer öğrenci arkadaşlarına araç-gereç, bulaşık vs. işlerde yardımcı olacaktır)

·    Her takıma içinde standart malzemelerin yer aldığı birer sepet verilecektir.

·    Yarışmanın süresi 1 saattir

·    Yarışmacılar garnitürüyle birlikte bir ana yemek hazırlayacaklardır ( 3 tabak hazırlanacak; 2 tabak jüri üyeleri için, 1 tabak fotoğraf çekimi için)

·    Yarışmada “zorunlu malzemeler” ve “yardımcı malzemeler” kullanılacaktır.

·    Zorunlu Malzemeler; Tavuk, Patates, Soğan, Sarımsak, Krema, Fesleğenden oluşur. Her takım zorunlu malzemeleri mutlaka kullanacaktır.

·    Zorunlu malzemelerden bir tava yemeği yapacaklardır.

·    Yardımcı malzemeleri öğrenciler bilmeyecekler, yaratıcılıklarıyla birlikte seçtikleri yardımcı malzemelerden garnitür yapacaklardır.

·    Yarışmacılar 9 kişilik jüri tarafından değerlendirilecektir.

·    Değerlendirme Kriterleri; hygen, yemeğin sunumu, lezzet, yaratıcılık, süre

·    İlk üçe giren takımlara hem üniversitemiz hem de sektör kuruluşları tarafından çeşitli hediyeler verilecektir.

·    Yarışmacılar 13 Nisan 13:30 da yarışma alanında hazır olacaklardır.

·    Yarışmacılar kendi önlük, şapka ve bıçaklarıyla yarışmaya katılacaklardır.

·    Yarışmayı seyretmek ve ödül törenine katılmak üzere her okuldan, yarışmacı öğrenciler hariç, hocalardan ve okulunuz öğrencilerinden oluşan 10 kişiyi misafir etmek isteriz.

 

DESTEKLEYEN KURULUŞLAR

·    İL TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

·    TAFED

·    BASATDER

·    TUROFED

·    TÜRSAB

 

KATILACAK LİSELER

1.   ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ

2.   GÖLBAŞI OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ

3.   IMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ

4.   100.YIL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

5.   ALİYE YAHŞİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

6.   KALABA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

7.   GÖLBAŞI KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

8.   NEVZAT AYAS KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

 

HABER

Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ve sektör işbirliğinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı tarafından bu yıl ilki düzenlenecek “FAT CHEF 1” Liselerarası yemek yarışmasına 8 Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi ile Kız Meslek Liselerinin Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri katılacaktır. 13 Nisan’da düzenlenecek yemek yarışmasının amacı; gençlerde, üniversitelerde verilen gastronomi ve mutfak sanatları eğitimiyle ilgili bir bilinç oluşturmak, geleceğin profesyonel aşçılarını sektörle bir araya getirmektir. “FAT CHEF 1”i destekleyen kuruluşlar; TAFED, BASATDER, TUROFED, TÜRSAB yer almaktadır.