Üniversitemiz '6.Engelsiz Üniversite Çalıştayı' nda
05.04.2012

 

22-23 Mart 2012 tarihinde Yeditepe Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 6. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı'na Atılım Üniversitesini temsilen, üniversitemizin Engelli Öğrenciler Birimi üyesi ve Kültür Müdürü Mustafa KÖMÜRCÜ, Atılım Engel Tanımaz öğrenci topluluğu başkanı Ömür ACER ve başkan yardımcısı İrem YILDIRIM katıldı.

Üniversitelerin engelli öğrencilere ilişkin yaptıkları uygulamaların ve ilerlemelerin anlatıldığı toplantıda konuşmacı olarak, yurtiçi ve yurtdışı birçok üniversitenin engelli öğrenciler birimlerinin yanısıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin ÇİFTÇİ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Abdulkadir Anaç, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Proje Dairesi Başkanı Tayyar KUZ vardı.

Çalıştayda Engelli Etiğine İlişkin Sorunlar, Engelsiz Üniversite Birimleri İle İlgili Olarak Üniversitelerde Uygulanan Yöntemler Ve Somut Çözümler, Engelli Bireylerin Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Kullanımı ve Dünya Engellilik Raporu gibi konular görüşüldü.

Atılım Üniversitesi; Engelli Öğrenciler Birimi ile Atılım Engel Tanımaz Öğrenci Topluluğu'nun elele vererek engelli öğrenci ve personel için hazırladığı projeler ile engelleri kaldırmaya hazırlanıyor.