Öncü Koleji ve Birey Dershanesi YGS Provası için Atılımdaydı
26.03.2012

 

YGS sınavına bir hafta kala, sınava girecek öğrencilere gerçek bir sınav atmosferi yaşatarak, onlara bir prova yaptırmak amacıyla, Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün organizasyonu ile 24 Mart Cumartesi günü Hukuk Fakültemizde gerçekleştirilen YGS Deneme sınavı başarı ile gerçekleştirildi.

Öncü Kolejinin 160, Birey Dershanesinin ise 190 öğrencisi ile katıldığı deneme sınavı tam olarak gerçek sınav ile eş değerdeydi. Tümüyle sınav standartlarının ve kurallarının geçerli olduğu sınava öğrencileri yalnız bırakmayan veliler de eşlik ettiler.

Öğrenciler içeride sınav heyecanını yenmeye çalışırlarken, en az onlar kadar heyecanlı velilere de Orhan Zaim Konferans Salonunda Prof.Dr. Ufuk Şakul, Öğrenmede Etkin Yöntemler ve İletişim konusunda bir seminer gerçekleştirdi. Büyük bir dikkat ve ilgiyle izlenen seminer sonrası yemek molası verildi.

Sınavdan çıkan öğrenciler ve seminerlerden çıkan velilerle hep birlikte yenilen öğle yemeğinden sonra, 21.yüzyıl seyyahı adayı Gürkan Genç 19.Mayısta çıkacağı ve 7 yılda bisikletiyle dolaşacağı dünya turu öncesinde deneyimlerini paylaştığı Hayallerinin Peşinden Pedalla sunumunu velilere ve öğrencilere aktardı.Günün tüm yorgunluğuna rağmen büyük bir ilgi ve dikkatle izlenen sunum sonrası Gürkan Genç’e gençlerin ilgisi büyüktü.Hatıra resimleri çektirip, imza alan gençler, hem sınav stresini yenmiş olmanın verdiği rahatlık, hem de keyifli ve eğlenceli geçen sunumların ardından 1 Nisan’da girecekleri YGS sınavı için  tüm öğrencilere başarı dileklerimizle birlikte üniversitemizden ayrıldılar