Uluslararası Hakemli Dergi Journal of Learning and Development’te Öğrencimiz Nevin Mert’in Makalesi Yayınlandı
26.03.2012

 

MACROTHINK INSTITUTE

 Uluslararası Hakemli dergi olan Journal of Learning and Development’te Öğrencimiz Nevin MERT’in makalesi yayınlandı! Kendisiyle yapılan röportaj:

2007 yılından bu yana Psikoloji Bölümü öğrencisiyim, ayrıca 2009 yılında Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde çift ana dal programına başladım. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı olan Dr. Poyraz GÜRSON ile 2009 yılında “Korku Kültürü” üzerine makale yazma kararı aldık. Bunun esas amacı korkunun insan üzerinde ne denli etkili ve önemli olduğunu görüp medyanın korkuyu yaygınlaştırma sürecini incelemek ve korkunun asıl sebebini anlamaktı. Uzun araştırmalarımız sonucunda ortaya çıkan; “Fear Culture” adlı makalemiz, 2011 yılında Uluslararası Hakemli Dergi olan International Journal of Humanity and Social Science(New York’ta) yayınlandı. (http://www.ijhssnet.com/journals/Vol._1_No._4;_April_2011/27.pdf). 2011 yılında “Fear Culture”ın uluslar arası bir dergide yayınlanması bizi mutlu etti. Bunun üzerine ilk makalede ortaya atılan fikirleri Dr. Poyraz GÜRSON ve Halkla İlişkiler-Reklamcılık Bölümü öğrencisi ve aynı zamanda da Atılım Üniversitesi Gazetesi’nin editörü olan Boğaç BERKMEN ‘la bir araya gelip fikirlerimizi genişleterek bu makalenin ikinci versiyonunu yazma kararı aldık. Senelerdir gerek hocalarımızdan aldığımız bilgilerle gerekse araştırdığımız birçok literatür sayesinde 2012 yılının mart ayında bir diğer Uluslar arası Hakemli Dergi olan International Journal of Learning and Development’te “Fear Culture II” adlı makalemiz yayınlanmış bulunmaktadır (http://www.macrothink.org/journal/index.php/ijld/article/view/1547/1260). Bu sayıda ilk makaleden farklı olarak çeşitli araştırmalarım ve de literatürde olması gerektiğini düşündüğüm bir “Pyramid of Fear”i ekleme gereği duydum. Bunun asıl sebebi korkularımızın genel anlamıyla yaşamımızın her alanında olduğunu göstermektir. Bunu da “Nevin MERT’s Pyramid of Fear” şeklinde adlandırarak makalede kullandık. Böylece, bu proje fikriyle birlikte; "Nevin Mert's piramid”i başlıyor.

Ayrıca 2010-2011 yılında Üniversitemiz ile KOSGEB işbirliği tarafından düzenlenen “Genç Girişimciler Proje Yarışması”nda “Masaüstü El Terminali” projesiyle ikinci oldum. 2010-2011 yılında düzenlenen Atılım Üniversitesi’nin İz Bırakan 50 Öğrencisi Programı’nda üniversitemizin 50 başarılı öğrencisi arasına seçildim (http://www.atilim.edu.tr/duyuru/50-iz-birakan-ogrenci-2099). Bunun yanında, 2012’de okulumuza “Demiryolları Projesi” adıyla yurtdışından yönetmenin gelmesiyle, Dr. Poyraz GÜRSON’un ve de İnşaat Bölümü öğrencilerin de yer almasıyla birlikte demiryolları üzerine belgesel niteliği taşıyan çekimlerimiz olmuştur. Şimdi de yeni projeler üzerine çalışmalarım devam etmektedir. Geleceğe iz bırakmak adına çalışmalara devam..                                                                                                                     Nevin Mert (4.sınıf öğrencisi)