Prof.Dr. Ufuk Şakul ile MEV Koleji Öğretmenleriyle Birlikteydik
23.03.2012

 

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nün 22 Mart 2012 Perşembe günü, MEV Kolejinde düzenlenen, Prof. Dr. Ufuk Şakul’un “Korteksin Kullanım Kılavuzu” konulu eğitim etkinliğine 110’a yakın öğretmen katıldı.

Öğretmenler için hazırlanan bu özel sunumda, öğrencinin, öğrenmesindeki etkili olan bazı temel faktörler ele alındı. Öğrenci-öğretmen ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken konuların da üzerinde durulduğu seminere katılım yoğundu. Öğretmenlere beynin biyolojik ve fizyolojik özelliklerinin de anlatıldığı oturumda, bilinen bazı genel bilgilerin de üzerinden geçildi.Kalıcı öğrenme metotlarının bahsedildiği bölüm ise özellikle büyük ilgi gördü

Zaman geçtikçe öğrenilen bilgi ve becerilerin modası geçmekte ve kullanılmaz hale gelmektedir. Modası geçmeyen ve hayat boyunca ihtiyaç duyduğumuz ise “öğrenmenin öğretilmesidir”. Bu gizemli organımızın kullanım kılavuzunu oluşturmak için sürekli ve yoğun bir çalışma içerisinde olan, Nöroanatomist Prof. Dr. Ufuk Şakul, insanı yeryüzündeki canlılardan ayıran eşsiz düşünme ve muhakeme yeteneği ile beynimizin Korteks bölümüne dair bilgileri öğretmenler paylaşarak, öğrenmeyi hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın yollarını anlattı.

Aşağıdaki soruların da cevaplandığı ana başlıklardan oluşan seminer tüm katılımcılar tarafından büyük ilgi görerek izlendi.

Beynin ağırlığı ne kadardır?
Beynin ne kadarını kullanıyoruz?
Zeka ile beyin arasında nasıl bir ilişki vardır?
Erkek ve kadın beyni arasındaki farklar nelerdir?
Motivasyonu artıran etmenler nelerdir?
Öğrenme teknikleri nelerdir?
Konsantrasyon nasıl sağlanır?
Bilgi nasıl geri çağırılır?
Kalıcı öğrenme nasıl gerçekleşir?
Bilgiyi hafızada depolama yöntemleri nelerdir?
Çalışırken dikkati toplayıcı etkenler nelerdir?
Çok çalışan mı başarılıdır, çalışmayı bilen mi?