Atılım Üniversitesi ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile “Mesleki Bilgilendirme Toplantısı” Gerçekleştirildi
09.03.2012

 

Atılım Üniversitesi ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Mesleki Bilgilendirme Toplantısı” 9 Mart Cuma günü Mühendislik Fakültesi Kemal Zaim Sunel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan “Mesleki Bilgilendirme Toplantısı”’nın sabah ve öğlen oturumlarının moderatörlüğünü Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu gerçekleştirdi.

250 rehber ve branş öğretmenleri ile okul idarecilerinin katıldığı program kapsamında meslek tanıtımlarının yanı sıra; “Üniversite eğitimleri değişmeye mi başladı?”, “Üniversiteler değişen eğitim kriterlerine uygun müfredat değiştiriyorlar mı?”, “Neden bazı meslekler kendi içinde ihtisaslaşmaya başladı?”, Mesleklerin istihdam ve kariyer olanaklarının günümüzde ki durumu nasıl?”, “Günümüz Türkiye’sinde meslekleri bekleyen fırsatlar ve tehlikeler neler?” başlıklı konular da tartışıldı.

Sabah oturumunda Bölüm Başkanlarımızdan Yazılım, Bilişim ve Bilgisayar Mühendisliği Meslekleri adına Prof. Dr. Ali Yazıcı, Otomotiv Mühendisliği’nden Prof. Dr. Demir Bayka, Mekatronik Mühendisliği’nden Prof. Dr. Abdulkadir Erden, İmalat Mühendisliği’nden Prof.Dr.Bilgin Kaftanoğlu, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği’nden Prof.Dr.Erdoğan Tekin, Enerji Sistemleri Mühendisliği’nden Prof.Dr. Ayhan Albostan, Endüstri Mühendisliği’nden Prof.Dr. Serkan Eryılmaz, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya’dan Doç.Dr.Şeniz Özalp Yaman konuşmacı olarak katıldılar.

Öğlen oturumuna Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan  Aydın, Sivil Havacılık Yüksekokulu öğretim elemanları, Yrd. Doç. Dr. K. Atılgan Toker, Yrd. Doç. Dr. Hakan Tora ve Doç. Dr. Yıldırım Saldıraner ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Elker ve Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Erdem Ünver konuşmacı olarak katıldılar.

Bilgisayar Mühendisliği Öğr. Gör. Özalp Tozan da katıldığı öğlen oturumunda Atılım Üniversitesi’nin Mobil Eğitimde kullandığı kendi tableti olan mPAD’i anlattı.

Program kapsamında konuk öğretmenler Mühendislik Fakültesi laboratuarlarını, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi’ni ziyaret ettiler.