Atılım Üniversitesinde Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri
05.03.2012

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebeti ile Atılım Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

5 Mart 2012 Pazartesi günü Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu ve fuayesinde gerçekleştirilen etkinlik, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Batum Menteşe ve Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü aynı zamanda Mütercim Tercümanlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Lerzan Gültekin’in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Engin Sansa yönetiminde Hande Kınal’ın Fülüt dinletisi gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi kurucu Dekanı aynı zamanda öğretim üyesi, Prof. Dr. Yüksel Bingöl tarafından  “Modern Türkiye’nin Öncü Kadın Sanatçıları” konulu konferans verildi.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim elemanı, Pınar Bingöl’ün fuayede sergilenen “Geçmişten Günümüze Anadolu ve Kadın – Pusulasız Yolculuklar” konulu resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.