2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni
27.09.2024

2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni DSİ Genel Müdürü Sn. Mehmet Akif Balta’nın katılımıyla gerçekleşti. 

Orhan Zaim Konferans Salonunda düzenlenen törene Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Yalçın Zaim, Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp, Prof. Dr. Uğur Baç, Mütevelli Heyet Üyeleri Sn. Zerlin Zaim, Prof. Dr. Ahmet Hikmet Üçışık, Sn. Cengiz Altınkaya, Sn. Dinçer Özer, Dekanlar, Bölüm Başkanları, akademik-idari kadro ve öğrencilerimiz katıldı. 

DSİ Genel Müdürü Sn. Mehmet Akif Balta’nın katılımıyla gerçekleşen tören 25 Eylül 2024 Çarşamba günü saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını takiben Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. 

Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz açılış konuşmasında bu yıldan itibaren üniversitemizde her yıl belirlenen bir tema üzerine etkinlikler düzenleneceğini, bu akademik yılın temasının “Su” olduğunu dile getirdi. Rektör Eryılmaz, Ülkemizin iklim değişikliğine bağlı olumsuzlukları yaşayabilecek yüksek risk grubundaki ülkeler arasında bulunmakta olduğunu, iklim değişikliği ile birlikte su kaynaklarımızda önemli oranda azalma beklendiğini belirterek, “Bu kapsamda, içerisinde bulunduğumuz akademik yılda, düzenlenecek etkinlikler ile su verimliliğine ilişkin farkındalığın artırılması, iç destek programlarımız vasıtasıyla fonlayacağımız projelerde “su” ile ilgili yenilikçi projelere öncelik verilmesi, suyun verimli kullanılmasını sağlayacak cihaz, ekipman ve malzemelerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi ve Üniversitemiz tarafından desteklenmesi sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.  

Akademik Yılın ilk dersi bu yılın temasına uygun olarak “Suyun tarihi, Su tasarrufu ve Su Yönetimi Kapsamında Yapılan DSİ Genel Müdürlüğü Faaliyetleri”  başlığı altında DSİ Genel Müdürü Sn. Mehmet Akif Balta tarafından verildi. 

DSİ Genel Müdürü Sn. Mehmet Akif Balta, tarih boyunca suyun kullanımı ve yönetimi için yapılan çalışmalardan başlayarak, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün kuruluşundan itibaren günümüze kadar yürütülen çalışmaları anlattı. Su kaynaklarımızı korumak için gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.  

Akademik yıl açılış töreni “Bilimsel Yayın Üstün Başarı Ödülleri”, “Akademik Yükselme Ödülleri”, “20. ve 10. Hizmet Yılı Ödülleri”nin takdimi ile sona erdi. 

Yeni akademik yılın akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve tüm paydaşlarımız için başarılı geçmesini diliyoruz.