MÜBAK 2024’e Genç Araştırmacılardan Yoğun İlgi 
18.05.2024

Mühendislik disiplinlerinde öğrenimlerini sürdürmekte olan öğrencilerin araştırma ve girişimcilik ekosistemlerine katılımını teşvik etmek üzere üniversitemizde yapılan çalışmalardan birisi olan Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi (MÜBAK) 16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde Mühendislik Fakültemizde gerçekleştirildi. 
TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında destek alan MÜBAK 2024 konferansına 29 oturumda toplam 108 bildiri katıldı. 
Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yılser Devrim ve Rektörümüz Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın açılış konuşmalarını yaptığı MÜBAK 2024’ün ilk gününde ülkemizin yetiştirdiği değerli astrofizikçilerden Dr. Umut Yıldız tarafından “Evrende Yaşam ve Zekâ Arayışı” konulu sunum gerçekleştirildi. Kongrenin ikinci gününde TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk “Havacılık Tarihi ve ARGE” başlıklı konuşması ile davetli konuşmacı olarak MÜBAK 2024’te yer aldı.
Bilimsel bilgi birikimimize katkı sağlayan tüm genç araştırmacılarımıza ve Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.