5. Mekatronik Mühendisliği Günü
14.06.2011

Robot Kurbağaların Sinek Yakalama Yarışı

5. Mekatronik Mühensiliği Günü 14 Haziran 2011 Salı günü Mühendislik Fakültesi A-2 Binası -1  de gerçekleştirildi.

Mekatronik Mühendisliği tarafından geleneksel hale getirilen, bölüm öğrencilerinin tüm akademik  yıl boyunca yaptıkları projelerini ve araştırma çalışmalarını segilediği, ders kapsamı içerisinde yapılan çalışmalara yarışma ortamında not verildiği etkinliğin bu yıl 5. si düzenlendi.

Mekatronik Mühendisliği öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaların Üniversitemiz içerisinde paylaşıldığı etkinlik, bölüm başkanı Prof. Dr. Abdülkadir  Erdenin açılış konuşması ile başladı. Erden konuşmasında öğrencilerin yıl boyunca yoğun emek harcayarak hayata geçirdikleri projelerden bahsetti. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalardan da örnekler veren Abdülkadir Erden sözü Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’na bıraktı. Rektör öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Konuşmaların ardından Bölüm Başkanı, Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Mütevelli Heyet Üyesi İbrahim Şule ve Röktör’e sergilenen çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

1.,2.,3., ve 4. sınıf öğrencileri ile Lisans üstü projelerin sergilendiği etkinlikte Tübitak projesi bir köpeğin hareketlerini taklit eden “Köpek”, sinek yakalayan kurbağalar dikkat çekti.