Türk Telekom T. E. M. Lisesi Kariyer Günlerindeydik
30.12.2011

Üniversite sınavı öncesinde sınav hazırlıklarının yanı sıra öğrencilere faydalı olabilecek meslek ve bölüm sunumları ile bilgilendirme amacı taşıyan kariyer günleri gelecek için verilecek kararlar açısından büyük önem taşıyor. Bu amaçla 26-28-29-30 Aralık tarihlerinde Ümitköy’de bulunan Türk Telekom Teknik Endüstri Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Ceylan Etçi'nin düzenlediği Kariyer Günleri’ne katıldık.

Bilişim Teknolojisi ve Elektrik Elektronik Teknolojisi Bölümleri öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı “Atılım Üniversitesi Bölüm ve Meslek Tanıtımı Sunumları”na yoğun ilgi gösterildi. Sunumların öncesinde Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Uzmanı Sedat Karaçayır Atılım Üniversitesi kampusu, bursları, “Mesleğimi Seçiyorum Atölye Çalışmaları” ve “Bugün Atılımlıyım” programları gibi konular hakkında genel bilgileri öğrencilerle paylaştı.    

26 Aralık Pazartesi günü  Yrd. Doç. Dr. Hakan Tora, Elektrik Elektronik Mühendisliği konulu sunumu ile üniversitedeki eğitim, iş olanakları, staj bilgisi ve laboratuarlar gibi konularda bilgiler aktardı.

28 Aralık Çarşamba günü Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencileri Tuğçe Oktay ve Burak Kiremitçi, Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Emre Mumcu,  ile Bilişim Sistemleri Mühendisliği öğrencileri Zeynep Özkök ve Emine Kalaycıoğlu ile gerçekleştirilen panelde, bölüm içeriklerinin yanı sıra üniversite yaşamı a’dan z’ye konuşuldu.

29 Aralık Perşembe Yrd. Doç. Dr. Atılgan Toker, Sivil Havacılık Yüksek Okulu sunumu ile Uçak Gövde-Motor Bakımı Bölümü, Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü ’nü öğrencilere anlattı. Yrd. Doç. Dr. Atılgan Toker, sivil havacılık sektörüne dair önemli bilgileri de öğrencilerle paylaştı.  

30 Aralık Cuma günü Yrd. Doç. Dr. Murat Koyuncu “Bilişim Sistemleri Mühendisliği” sunumu ile bilgi sistemlerinin analizi, tasarlanması ve bunlar için uygulama geliştirilmesi ile ilgili tüm konuları kapsayan bölüm eğitimi ile mezuniyet sonrasında sektörün beklentilerini ve bölüm mezunlarının dünyanın gelişen ve değişen bilişim teknolojileri için gerekliliğini anlattı.

Kariyer Günleri’nin ardından Türk Telekom Teknik Endüstri Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni  Ceylan Etçi katılımımızdan ötürü üniversitemize teşekkürlerini ilettiler.