Radar ve Elektronik Harp Uygulamaları Konferansı Yapıldı
30.12.2011

29 Aralık 2011 Perşembe günü Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kemal Zaim Sunel konferans salonunda Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunları “Radar ve Elektronik Harp” konusunda öğrencilere seminer verdi.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü ilk dönem mezunlarından Murat Dilaver Vural (Meteksan Savunma) ve Zeynep Dinçer (ROKETSAN), radar, füzeler ve sayısal elektronik uygulamalarına yönelik bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Seminerde başta sentetik açıklıklı radar(SAR) ile füze arayıcı başlıkları olmak üzere savunma uygulamalarında kullanılan sayısal tasarım donanım ve yazılım geliştirme ortamları konularına yönelik görüş ve tecrübelerini aktardılar. Yaklaşık 6 yıldır savunma sektörüne farklı firmalarda deneyim kazanan mezunlarımız ayrıca, savunma sektöründe aranan nitelikler ile iş imkanları konusunda deneyimlerini aktarıp ve öğrencilerimizin kariyer hedeflerini nasıl oluşturabilecekleri konusunda önerileri sundular. Yaklaşık 50 civarında öğrenci ve öğretim elemanının katıldığı seminer sonunda öğrencilerimiz savunma sektörüne yönelik merak ettikleri konuları, sahadan gelen mezunlarımıza sunma fırsatı buldular.