Öğrenmeyi Öğrenmek Semineri ile MEV Koleji'ndeydik
26.12.2011

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nün 22 Aralık 2011 Perşembe günü, MEV Koleji'nde düzenlenen Prof. Dr. Ufuk Şakul’un “Korteksin Kullanım Kılavuzu” konulu eğitim etkiliğine 120 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Zaman geçtikçe öğrenilen bilgi ve becerilerin modası geçmekte ve kullanılmaz hale gelmektedir. Modası geçmeyen ve hayat boyunca ihtiyaç duyduğumuz ise “öğrenmenin öğretilmesidir”. Bu gizemli organımızın kullanım kılavuzunu oluşturmak için sürekli ve yoğun bir çalışma içerisinde olan Nöroanatomist Prof. Dr. Ufuk Şakul, insanı yeryüzündeki canlılardan ayıran eşsiz düşünme ve muhakeme yeteneği ile beynimizin Korteks bölümüne dair bilgileri MEV Koleji öğrencileriyle paylaşarak, öğrenmeyi hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın yollarını anlattı.

Aşağıdaki soruların da cevaplandığı ana başlıklardan oluşan seminer tüm katılımcılar tarafından büyük ilgi görerek izlendi.

Beynin Ağırlığı ne kadardır?
Beynin ne kadarını kullanıyoruz?
Zeka ile beyin arasında nasıl bir ilişki vardır?
Erkek ve kadın beyni arasındaki farklar nelerdir?
Motivasyonu artıran etmenler nelerdir?
Öğrenme teknikleri nelerdir?
Konsantrasyon nasıl sağlanır?
Bilgi nasıl geri çağırılır?
Kalıcı öğrenme nasıl gerçekleşir?
Bilgiyi hafızada depolama yöntemleri nelerdir?
Çalışırken dikkati toplayıcı etkenler nelerdir?
Çok çalışan mı başarılıdır, çalışmayı bilen mi?