Doğa İçin Pedalla – Gürkan Genç
19.12.2011

16 Aralık 2011 Cuma günü Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Orhan Zaim konferans salonunda “Doğa İçin Pedalla – Gürkan Genç” konferansı, sergi açılışı ve kokteyli yapıldı. Etkinliğe Moğolistan Büyükelçisi Ochir Ochirjav, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcısı İsmail Bircan, TÜKÇEV Genel Sekreteri Ömer Uçman, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu, akademisyenler ve davetli misafirler katıldı.

Atılım Üniversitesinin ana sponsoru olduğu Gürkan Genç, İpek Yolu adı verilen 6 bin 800 kilometrelik rotadan bisikletle geçen ilk Türk oldu. Pedal çevirdiği yol başka ilkleri de içinde barındırıyordu. Gürkan Genç çölleri, dünyanın en yüksek geçitlerini ve dünyanın sayılı denizaltı geçitlerini pedalla geçti, Samsun’dan Tokyo’ya 12 bin 500 kilometre yol yaptı, 343 günde 950 şehir dolaştı. Seyahati boyunca yaşadığı güzel anıları ve zorlukları da konuklarla paylaşan Gürkan Genç, dolaştığı şehirlerden çektiği fotoğraflarla da bir sergi açarak, bu sergiden elde edilecek gelirle de öğrencilere bisiklet alacağını söyledi. Gürkan Genç konferansın ardından bisikleti üzerinde bulunan Atılım Üniversitesi bayrağını, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’na teslim etti. Daha sonra davetliler sergi alanını gezerek fotoğrafları inceleyip, kendileri için hazırlanan kokteyle katılarak geceyi noktaladılar.