Atılım Üniversitesi "Yenilikçi Proje Pazarı"nda Ziyaretçilerini Kabul Etti"
19.12.2011

Üniversitemiz, Ankara Kalkınma Ajansı (AKA) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile 17 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen  “Yenilikçi Proje Pazarı” etkinliğine katıldı. Ankara bölgesindeki toplumsal kapasitenin arttırılmasına ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla Ankara’daki üniversitelerin, teknokent yönetimlerinin, kalkınma ve geliştirmeye yönelik faaliyetler gösteren sivil toplum kuruluşlarının ve çeşitli girişimcinin katıldığı etkinlik Rixos Grand Ankara Otel’de çok geniş katılım ile gerçekleşti.

Üniversitemiz  ARGEDA Ofisinin koordinatörlüğünde ve Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezinin katılımı ile organizasyonda temsil edildi.  Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve Sayın Provostumuz Prof. Dr. Hasan U. Akay’ın protokolde yer aldığı etkinlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sektereteri Sayın Doç. Dr. Asım Balcı yaptıkları konuşmalarda  Ankara ilinin proje üretme, geliştirme ve yenilikçilik potansiyelini destekleme konularına verilen önemi, idari ve mali desteklerin artacağını vurgulayarak,  2012 yıldan itibaren her yıl 100 girişimci olarak başlatılan destek programının 500'e yükseltildiğini ve bütçenin 10 milyon liradan 50 milyon liraya çıkmış olduğu duyurdular.

Etkinlikte  Ankara Valisi Sayın Alaaddin Yüksel marka olmak isteyen şehirlerin bilgi tabanlı bir toplum yapılanmasını ön planda tuttuklarını belirterek, “akıllı kent” olmanın “sürdürülebilir kalkınmanın” gereklerine dikkat çekti.

Üniversitemizin standında Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi tarafından sergilenen metal numuneler sektörden ve sanayi işletmelerinden yoğun  ilgi gördü. Etkinlik süresince Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu ziyaretçilerden gelen soruları yanıtlayarak çeşitli imalat teklifleri konusunda görüşmeler yaptı.

Yenilikçi Proje Pazarında Atılım Üniversitesi mezunları tarafından kurulan girişimci firmalarda yeraldı. Bunlardan bazıları şöyledir;  Doğanç Küçük (MEKARTA, Mekatronik Teknolojiler Sanayi ve Ticari Ltd. Şti.), Nevzat Kocasaraç (NEOS MEDİKAL, Bilgisayar Bilişim Teknolojileri Ticari Ltd. Şti. ), Serdar Sultanoğlu ( RFSIS Teknoloji, Bilişim Yazılım Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ).

Ankara ilinden, Ankara Kalkınma Ajansı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  tarafından sağlanmakta olan proje desteklerinden yararlanmış olan yüze yakın girişimci, projelerini ve kurdukları işlerde geldikleri aşamaları katılımcılara anlatma fırsatı bulduğu etkinlik, Ankara ili dışından da çok sayıda davetlinin katıldığı  etkinlik çeşitli yenilikçi projelerin yaptığı gösteriler ile oldukça renkli ve verimli geçti.

 

Naciye Çakır
Atılım Üniversitesi

ARGEDA Koordinatörlüğü