Tiyatro Topluluğumuz Ya Şundadır Ya Bunda ile Yeni Sahnedeydi
09.05.2023

Üniversitemizin en köklü topluluklarından biri olan Atılım Tiyatro Topluluğu bu yıl Ya Şundadır Ya Bunda adlı tiyatro oyunuyla bir kez daha seyircilerle bir araya geldi.

M. Kayra Güngör’ün yönetmenliğini yaptığı oyunda toplam 15 öğrenci görev aldı. Perde önünde 6 oyuncu yer alırken, eserin sahneye konulması için perde arkasında 9 öğrenci çalıştı.

“Ya şundadır ya bunda” oyunu Ahmet Fırat Köse tarafından yazılırken M. Kayra Güngör, Tuana Uyanık, Cemresu Çiçek, Duygu Ünlü ve Bartu Sarı performanslarıyla alkış aldı.

Katılımın yüksek olduğu oyun ve topluluğa ilişkin olarak Üniversitemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kemal Şenoğlu İHA’ya verdiği demeçte “topluluğun yaklaşık 23 yıl önce kurulduğunu belirterek, günümüze kadar Türkiye ve Uluslararası festivallerde on binlerce seyirciyle buluştuğunu söyledi. Şenoğlu “Yüzlerce öğrencimizin hem yönetmenlik hem oyunculuk hem reji hem kostüm hem de makyajdan sorumlu olduğu, tamamen amatör çalışmalarla bugünlere gelmiş çok köklü bir kulüptür” dedi.

Bu yıl Yeni Sahne’deki performanslar 28 Nisan, 5-6 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşti.

Emeği geçen tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.