Usta Kalem Bekir Coşkun ile " Gazeteci Gözüyle " Bir Söyleşi
12.12.2011

Atılım Kıbrıs Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (AKAUM) ile üniversitemizde birçok bilimsel toplantının yapılmasına ön ayak olan Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu’nun ortaklaşa düzenledikleri “Gazeteci Gözüyle“ başlıklı söyleşi 9 Aralık 2011 Cuma günü saat 14.00’de üniversitemiz Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

         AKAUM ile Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu’nun devam eden konferanslar faaliyetine son olarak gazeteci- yazar usta kalem Sayın Bekir Coşkun katılırken, Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan, Rektör Yardımcısı (Provost) Prof. Dr. Hasan U. Akay, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Ülker, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Kömürcü, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve AKAUM Müdürü Doç. Dr. Ulvi Keser, Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Hakan Sezer, üniversitemizden birçok akademisyen ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri başta olmak üzere çeşitli fakültelerden ve okul dışından dinleyiciler de söyleşiye iştirak ettiler. Sıcak ve samimi bir muhabbet havasında geçen söyleşide Bekir Coşkun’un öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplandırması dikkatleri çekti.

Gazeteci Bekir Coşkun söyleşinin ilk bölümünde gazeteciliğin zorluklarından bahsederek gazeteci olmanın toplumun aynası olmakla eşdeğer olduğunu, ülkede son dönemde yaşanılan ve gazetecileri de hedef alan uygulamaların demokrasi kültürüyle bağdaşmadığını, ülke insanının kamusal ve toplumsal sorumluğunun bilincine vararak haklarını savunması gerektiğini ve tepki göstermesinin öneminden bahsetti. Söyleşinin ikinci bölümü katılımcıların çeşitli konularda sordukları sorularla devam etti. Atılım Üniversitesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin ilgi ile takip ettikleri söyleşi yaklaşık bir buçuk saat sürerken söyleşi sonunda kapanış konuşmaları yapıldı. Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Hakan Sezer kapanış konuşmasında Sayın Bekir Coşkun’u ağırlamaktan gurur duyduklarını ifade ederek kendisinin gazeteci kimliği yanı sıra hassas ve duygusal yanını da görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Aynı şekilde AKAUM Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ulvi Keser de Çoruh nehrinin coşkusunu, Kaz Dağları’nın inceliklerini, insana insan olmanın güzelliklerini Sayın Bekir Coşkun’un kaleminden ve onun penceresinden görmenin önemine değindi. Kapanış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Ulvi Keser Bekir Coşkun’a teşriflerinden ötürü şilt ve çiçek takdim etti. Söyleşi çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.