USAT Topluluğu Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrencileri Kongresine Katıldı
12.12.2011

Üniversitemizin aktif kulüplerinden olan ve her geçen gün bilimsel faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyen Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu Uludağ Üniversitesi’nde bu yıl ilki düzenlenen “ Dünya’nın Yükselen Ekonomilerinin ( BRICS+T ) Dünya’ya ve Türkiye’ye Etkileri “ başlıklı Uluslararası İlişkiler Öğrencileri Kongresine katıldılar.

Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Hakan Sezer ve Topluluk üyeleri olan Burcu Zini, Aslıhan Uzun, Oğuzhan Taşan ve Ufuk Coşkun 6-7 Aralık 2011 tarihlerinde bu yıl ilki düzenlenen Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrencileri Kongresi’ne üç ayrı bildiri ile katılarak üniversitemizi başarı ile temsil ettiler. Diğer üniversite katılımcılarına nazaran en çok bildiri ile Kongre’ye katılan Topluluk Üyeleri, iki gün süren kongre programı çerçevesinde aktif roller üstlenmişlerdir. “ BRICS Bağlamında Doğu Akdeniz’de Rusya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Yakınlaşması “ başlıklı konuşmalarında Hakan Sezer ve Burcu Zini, BRICS’in genel yapısından bahsederek konuyu Rusya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki ekonomik ilişkiler ekseninde değerlendirdiler. Oturumun devamında ise “ BRICS ve Avrasya’da Çin-ABD Çatışması “ başlıklı konuşmalarını gerçekleştiren Oğuzhan Taşan ve Ufuk Coşkun verdikleri önemli istatistik değerler ile tüm dinleyicilerin beğenisini kazandılar. Günün ikinci oturumunda söz alan ve “ Küreselleşme Ekseninde BRICS ve IMF Çatışması “ başlıklı bildirisini sunan Aslıhan Uzun, BRICS’in ekonomik bağlamda kaynaklarından bahsederek günümüzdeki yapıları açısından BRICS ve IMF arasındaki bağlatılara değindi. Konuşmalarının ardından büyük bir samimiyetle dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Topluluk Üyeleri’ne teşriflerinden ötürü Oturum Başkanları tarafından Katılım Belgeleri verildi.