TRB1 Bölgesi Turizm Stratejisi ve Eylem Planı
12.12.2011

İşletme Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Gül Güneş, Fırat Kalkınma Ajansı’nın (FKA) TRB1 Bölgesi Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanması amacıyla Anadolu Doğa ve Kültür Koruma Kooperatifi’ne (AnaDOKU) yaptırdığı projede, turizm uzmanı olarak görev almaya başladı.  TRB1 Bölgesi içinde kalan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illeri için mevcut durumun ortaya konulması için çalışmalara başlayan proje ekibi, bölgenin turizm potansiyelini ortaya koyduktan sonra bölgesel sahiplenmenin ve katılımcılığın sağlanacağı bir platform oluşturulması amaçlanmakta. Çalışma sonuçlarının bölgedeki tüm paydaşlar ve faydalanıcılar ile birlikte çeşitli toplantı ve çalıştaylar vasıtasıyla tartışılması sonrasında, bölgeye en uygun turizm stratejisi çıkarılacak ve uzun vadeli bir eylem planı oluşturulacak. Proje danışmanlık hizmetini üniversitemiz ARGEDA birimi üzerinden vermekte olan Güneş, çalışma kapsamında şu ana kadar diğer uzanmalarla birlikte, Ekim ve Kasım aylarında bölgede birer haftalık iki saha çalışmasında bulundu. Ayrıca her dört ilin Valileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve konu ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.