İşletme Fakültesi Öğrencileri Ödüllü Müzemizdeydi
12.12.2011

Üniversitemiz İşletme Fakültesi öğrencileri, “Tourism Planning and Sustainability” dersi kapsamında sürdürülebilir turizm planlamasında tarihi ve kültürel değerlerin korunması konusunda bilgi edinmek amacıyla 28 Kasım 2011 tarihinde Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret ettiler. Öğrenciler, dersin öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Gül Güneş ve müze arkeologu eşliğinde Paleolitik (Yontma Taş) Çağı’ndan başlayarak müzede sergilenen eserleri gezdiler, eserlerin ait oldukları dönemler ve özellikleri hakkında bilgi aldılar.  1997 yılında “Avrupa’da Yılın Müzesi” seçilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kurşunlu Han ve Mahmut Paşa Bedesteni’nde hizmet vermektedir. Kendine özgü koleksiyonu ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Müze’de, ülkemiz toprakları üzerinde günümüze kadar yaşamış olan uygarlıklar kronolojik bir sıra ile ziyaretçilere sunulmaktadır.