ODTÜ Yılın Tez Ödülü
09.12.2011

Her yıl verilmekte olan ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından ortak tez danışmanlığını üniversitemiz Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya Bölümü hocalarımızdan Doç. Dr. Atilla Cihaner’in yaptığı “Çözünür Alkil Sübstitüeli Poli(3,4-Propilendioksiselenofen)ler: Optoelektronik Malzemeler için Yeni Bir Platform” konulu yüksek lisans tezi ODTÜ YILIN TEZİ ÖDÜLÜ’ne layık görülmüştür.

Yüksek lisans öğrencisi Samed Atak tarafından tamamlanan ilgili yüksek lisans tezi ayrıca Atılım Üniversitesi ATÜ-BAP-1011-01 nolu ve “İşlenebilir Yeni Bir Elektrokromik Polimer Sınıfına Giriş: Poli(3,4-propilendioksiselenofen)ler “ isimli BAP projesinden desteklenmiş olup bu çalışmada literatüre ilk defa elektrik akımı ile renk değiştirebilen yeni bir tür elektrokromik polimer sınıfı kazandırılmıştır. Bu çalışma ile optoelektronik uygulamalar alanında yoğun olarak kullanılan polimerik malzemelere güçlü ve bir o kadar değerli yeni bir alternatif sunulmuştur. Bu çalışmalara ait sonuçlara ekti faktörü yüksek Journal of Materials Chemistry ve Journal of Polymer Science, Part A: Polymer Chemistry gibi uluslararası dergilerden ulaşılabilir.