İki Matematik Bölümü Öğretim Üyemizin Başarıları
30.11.2011

Applied Mathematics Letters (AML), bilimsel yayıncılık konusunda dünyanın en eski ve en önde gelen yayınevlerinden biri olan Elsevier'in SCI indeksi tarafından taranan en presitijli dergilerinden biridir.  Tubitak'ın teşvik listesinde de üst sıralarda yer alan bu derginin impakt faktörü (impact factor) 1.127dir.  Yılda 12 cilt yayın yapan AML, hızlı yayın yapma politikası kurulmuş, matematik dünyası tarafından ilgiyle takip edilen öncü dergilerden biridir.

2011 yılında basılan makaleler arasında yapılan en çok okunanlar listesinde, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç Dr. Erdal KARAPINAR ve Yrd. Doç Dr. İnci ERHAN tarafından yazılan,"Fixed Point Theorems for Operators on Partial Metric Spaces" isimli makale 4. sırada yer almaktadır.  Aynı listenin 10. sırasında, yine Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi,Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç Dr. Erdal KARAPINAR ve arkadaşları tarafından yazılan "Existence and uniqueness of a common fixed point on partial metric spaces" isimli makale yer almaktadır (bkz. http://www.journals.elsevier.com/applied-mathematics-letters/most-read-articles/).

Yine Elsevier kadar eski ve lider bilimsel yayıncılık kuruluşlarından biri olan Springer tarafından çok sayıda, kendi alanında saygın bilimsel dergiler yayınlanmaktadır.  Bu dergilerden, SCI indeksi tarafından taranan ve impact factor’ü1.94 olan Fixed Point Theory and Applications dergisidir.  Bu dergininde en çok okunanlar listesinde 4. sırada yer alan "Generalizations of Caristi Kirk’s Theorem on Partial Metric Spaces" başlıklı makaleyine Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç Dr. Erdal KARAPINAR tarafından kaleme alınmıştır (bkz.
http://www.fixedpointtheoryandapplications.com/mostviewed/year).

Bilimsel arena da Atılım Üniversitesinin ismini üst sıralara taşıyarak, Üniversitemizin araştırmacı kimliğinin de, ispatı  olarak değerlendirilebilecek bu çalışmaları yapan öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Prof. Dr. Hasan U. Akay
Provost