Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencileri Şimdi de Keçiören Belediyesinin Rontgenini Çekiyor
25.11.2011

Ankara’da yerel yönetimler ile üniversiteler arasındaki işbirliğini güçlendirmek, Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin uygulama deneyimlerini zenginleştirmek amacıyla oluşturulan Kamusal Akıl Stüdyosu projesi kapsamında Keçiören Belediyesi ile bir işbirliği protokolü imzalandı.

25 Kasım 2011 Cuma günü Keçiören Belediyesinde gerçekleştirilen protokole, Belediye Başkanı Mustafa Ak, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yılmaz, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İsmail Bircan, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanları Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Dr. Anıl Çekiç ve Bölüm öğrencileri katıldı.

Protokol öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Ak, Atılım Üniversitesi ile ortak  projede bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye olarak memnuniyet ilkesi ile hareket ettiklerini ve hizmet kalitesini sürekli arttırma gayreti içinde olduklarını belirten Mustafa Ak, hukuk, sosyoloji, kamu yönetimi ve teknik alanlarda eğitim almış kişilerden oluşan bir Ekip ile bilimsel bir çalışma yürütme gayreti içerisinde olduklarını, bu projenin ve Üniversite ile işbirliği içerisinde olmanın faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

Belediye Başkanının ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Üniversiteler ile yerel yönetimlerin ilişkilerinin gerektiği kadar geliştirilemediğini bu sebebeple Siyaset Bilmi ve Kamu Yönetimi Bölümümüzün gerçekleştirdiği işbirliği ve geliştirdiği projeler ile bu açığı kapattığını söyleyerek Kamusal Akıl Stüdyosu Projesi hakkında bilgi verdi.

Rektör Özgenoğlu, bu çalışma fırsatını sağladığı için Belediye Başkanı ve diğer belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan da konuşmasında teori ile uygulamayı birleştiren bu çalışmanın öğrencileri hayata hazırlayan bir uygulama olacağının altını çizdi.

Konuşmalar ve  protokolün imzalanmasının ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’na günün anısına bir hediye taktim etti.

Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin Keçiören Belediyesinin kurumsal yapısına ilişkin bilimsel araştırmalar gerçekleştirmesi ve araştırma sonuçları doğrultusunda çözüm önerisi içeren projeler geliştirmesini içeren ve bir yıl sürecek çalışma, Keçiören Belediyesi ve kamuoyu ile düzenli aralıklarla paylaşılacaktır.