AKAUM Heyeti KKTC'den Döndü
11.11.2011

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği ve TMT (Türk Mukavemet Teşkilatı) Derneği ile Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü işbirliğinde 31 Ekim–5 Kasım 2011 tarihinde düzenlenen “İkinci Kıbrıs Türk Mücadelesi ve Bu Mücadelede TMT’nin Yeri Sempozyumu” kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne davet edilen Atılım Üniversitesi Atılım Kıbrıs Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (AKAUM) heyeti kongrenin tamamlanmasının ardından Ankara’ya dönmüştür. AKAUM Müdürü Doç.Dr. Ulvi Keser’in toplam 4 bildiri sunduğu, Düzenleme ve Bilim Kurulu’nda da görev aldığı sempozyum kapsamında KKTC’nin Lefkoşa, Gazi Mağusa, Girne ve Lefke şehirlerinde yürütülen sempozyum kapsamında çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunan AKAUM Heyeti ayrıca KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından özel olarak misafir edilmiş ve bu kapsamda heyet 20 Temmuz 1974 tarihinden itibaren kapalı bulunan ve Yeşil Hat olarak adlandırılan KKTC’nin başkenti Lefkoşa’yı ikiye ayıran yaklaşık 8 kilometrelik sınır boyunca insansız bölge (Bumper Zone/No Man Zone) olarak adlandırılan bölgede incelemelerde bulunmuştur. Heyet ayrıca Birleşmiş Milletler UNFICYP kontrolünde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne de geçerek halen KKTC toprağı kabul edilen Erenköy bölgesinde de incelemelerde bulunmuştur.
 KKTC’ye giden AKAUM heyeti aşağıdadır.

AKAUM Heyeti
1- Doç.Dr. Ulvi Keser (AKAUM Müdürü)
2- Hazal Şen (Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi)
3- Paşa Hakan Sezer (Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi)