Teknogirişim Sermayesi Desteği
04.11.2011

Üniversitemizde, “Teknogirişim Sermayesi Desteği” konferansı 4.11.2011 tarihinde 10.30-12.30 saatleri arasında düzenlendi. Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen konferansa konuşmacılar olarak TEB KOBİ Danışmanı Prof.Dr.Tamer Müftüoğlu, Girişim Merkezi adına Mehmet Sanlı ve Bakanlık Temsilcileri Emrak Koraman ve Pınar Yılmaz katıldı.
Konferansta ayrıca Atılım Üniversitesi mezunlarımızdan Nevzat Karasaraç, Orkun Balcı, Serdar Sultanoğlu, Orçun Gökbulut ve Doğanç Küçük Girişimcilik Deneyimleri Paneli’ni gerçekleştirerek öğrenciler ile girişimcilik deneyimlerini ve hikayelerini  paylaştılar.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Akay’ın açılışını yaptığı konferansın ilk konuşmacısı olarak  Prof.Dr.Tamer Müftüoğlu Tekno-girişimci kavramının açılımına ve önemine değinerek, iki kavramın bir arada yer almasının inovasyonu getirdiğini vurguladı. Özellikle, Türk girişimciliğinde imaj sorununa değinen Müftüoğlu, girişimciliğin imajının yükseltilmesinin nitelikli insanların başarılı olması ile paralel olduğunu ifade etti.

İkinci Konuşmacı olarak katılan Mehmet Sanlı, Teknogirişimcilik destek programı, girişimcilik, iş kurma süreçleri ve hedef belirleme başlıklarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Ayrıca Sanlı, sadece tek bir iş fikri ile yola çıkmanın yeterli olmadığını, süreçte mevcut müşteriler için yeni ürünler ve/veya eski ürünler için yeni müşteri gruplarına ulaşmanın önemine değindi.

Son konuşmacılar  Emrah Koraman ve Pınar Yılmaz Bakanlık temsilcisi olarak Teknogirişim Sermayesi’ne başvuru sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenlerden bahsettiler.

Programın panel bölümünde, mezun öğrencilerimiz Nevzat Karasaraç, Orkun Balcı, Serdar Sultanoğlu, Orçun Gökbulut ve Doğanç Küçük, katılımcılar ile deneyimlerini ve hikayelerini paylaşarak gerçek örnekler üzerinden girişimciliği anlattılar. Panelin ardından soru cevap kısmının verimli geçtiği toplantıda, bu dönem devam eden ve önümüz dönemde açılması planlanan Girişimcilik dersine ilişkin de bilgilendirme yapıldı.