Van Deprem Bölgesi'ne İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Bir Heyet Gidiyor
25.10.2011

Yrd. Doç. Dr. Halit Cenan Mertol, Yrd. Doç. Dr. Eray Baran ve Araş. Gör. Ferit Yılmaz'dan oluşan teknik ekip, bölgede incelemeler yapmak üzere 27.10.2011 tarihinde Van'a hareket edecektir.

23 Ekim 2011 saat 13:40'da gerçekleşen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin oluşturduğu can kaybı, yaralanmalar ve yapılardaki hasarlar dolayısıyla, Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak büyük üzüntü duymaktayız. Deprem nedeniyle hayatını kaybetmiş vatandaşlara Allah'tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar dileriz.

Ülkemizde olan depremlerin hiçbiri direkt olarak ölüme sebebiyet vermezken, kötü tasarlanan-yapılan binaların yıkılması ile insan ölümüne neden olması, biz inşaat mühendislerini ve yönetimleri düşündürmelidir. Mevcut bilgi düzeyinde hiçbir sıkıntı yokken, uygulama konusunda bir türlü istenilen seviyeye çıkılamamaktadır.

Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Halit Cenan Mertol, Yrd. Doç. Dr. Eray Baran ve Araş. Gör. Ferit Yılmaz'dan oluşan teknik ekip, bölgede incelemeler yapmak üzere 27.10.2011 tarihinde Van'a hareket edecektir. Teknik ekibin incelemleri sonunda yazacağı rapora ve yapacağı sunuşa, daha sonra bölüm internet sitesinden ulaşılabilecektir.