TAI'ye İşbirliği Teknik Gezisi
24.10.2011

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın milli helikopter hedefine ilişkin tüm paydaşların bir araya getirilmesi yoluyla yaratıcı düşüncelerin paylaşımını sağlamak için, 29 Eylül 2011 tarihinde düzenlediği “Ortak Akıl Buluşması”nın ardından 19 Ekim 2011 Çarşamba günü TAI ve Atılım Üniversitesi arasında işbirliği olanakları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere TAI’ye işbirliği teknik gezisi düzenlendi.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan, Rektör Yardımcısı ve Provost Prof. Dr. Hasan Akay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. K. İbrahim Akman, Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Aydın, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Erden, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Celalettin Karadoğan’ın katıldığı programda hali hazırda Atılım Üniversitesi’nde yürütülmekte olan araştırma projeleri ve işbirliği modelleri anlatılarak üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde uzun ya da kısa vadede gerçekleştirilebilecek bilimsel ve akademik uygulamalara ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

TAİ TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Entegre Helikopter Sistemleri Grup Başkanı M. Emre Yazıcı, Entegre Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, İmalat Mühendisliği ve İmalat Teknolojileri Grup Müdürü Naki Polat, Hava Aracı Tasarım Müdürü Hakan İşçi ve İş Geliştirme Lideri Görkem Bilgi ile öğle yemeğinin ardından, program sunum ve tesislerin gezilmesi ile devam etti.

İş Geliştirme Lideri Görkem Bilgi, TAI’nin kuruluşu, çalışmaları, ortaklık yapısı, organizasyon şeması, eğitim programları gibi bilgileri aktararak entegre helikopter modelleri ve projeleri ile ilgili çalışmaları da sundu.