Yazar ve Akademisyen Prof. Michael Aaron Rockland Üniversitemizdeydi
21.10.2011

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün konuğu olan ABD Rutgers Üniversitesi’nden Profesör Michael Aaron Rockland 11 Ekim 2011 tarihinde “American Popular Culture: Or Why Study ‘Trash’ ?” başlıklı konferans sundu.

On üç kitabın yazarı olan Profesör Rockland, öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen konuşmasında popüler kültür ürünlerinin akademik çevrelerce değersiz bulunup, dışlanması üzerinde durdu. Rockland’e göre, bir toplumu anlamanın en kestirme yolu, o toplumda yaygın olarak okunan popüler kültür ürünlerini, yani en çok satanlar listesinde yer alan kitapları, incelemekten geçiyor.

Profesör Rockland popüler kültür (alt-kültür) ürünlerinin zaman içinde yükselen bir ivme kazanarak nasıl üst-kültür ürünlerine dönüşebildiklerini, roman, sinema, caz ve rock’n roll gibi çeşitli örneklerler sunarak açıkladı.

Seyhan Cengiz Turhan Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, Profesör Michael Aaron Rockland, toplumun büyük bir kesimine seslenen popüler kültür ürünlerinin dikkatle değerlendirilmelerinin gereğini vurguladı.