Siyah Beyaz 1 Portreler Sergisi
18.10.2011

'Siyah Beyaz 1 Portreler Sergisi' çalışmaları 17 - 21 Ekim 2011 tarihleri arasında Atılım Üniversitesi GSTM Fakültesi Sanat Galerisi’nde sergileniyor.
Sergideki Çalışmalar 2009-2010 ve 2010-2011 öğretim yılında ağırlıklı olarak Grafik Tasarımı Bölümü ve bir kısmı da  Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin Yrd. Doç. Himmet Gümrah’ın yürüttüğü Temel Tasarım/ Temel Sanat Eğitimi ve Desen derslerinde yapılan  karakalem ve guvaj boya tekniklerinde çalışılmış portrelerden oluşuyor. Sergide Desen’ler, Siyah – Beyaz’lar, Siyah-Beyaz-Gri’ler ve Taramalar olarak dört ayrı yöntem kullanıldı.

Ders amaçlı yapılan çalışmalar; doğru görmeyi, gördüğünü algılayıp doğru şekilde oran ve orantılarıyla çalışma yüzeyine aktarmayı, tekniği kavratmayı amaçlarken farklı karakter yapılarını ve mimikleri yansıtabilmenin yanında üç boyuttan iki boyuta geçiş ve grafiksel anlatıma dönüştürme alt yapısını öğrenciye kazandırıyor. Çalışmalarda estetik bir amaçtan çok, istenilen doğrular yansıtıldı.

Sergi; öğrencilere motivasyon kazandırmak, paylaşım duygusunu geliştirmek, sosyalleşmeye öncülük etmek, yeni kayıt yapan ve diğer tüm  öğrencilerimize örnek olmak amaçlarıyla oluşturuldu.

Serginin devamını SİYAH-BEYAZ -2 takip edecek ve içeriğinde farklı tekniklerde oluşturulmuş çeşitli çalışmalar yer alacak.