Lisans Araştırma Projeleri OSİAD da Sergileniyor
17.10.2011

Lisans araştırma kültürü yaratmak, araştırmacı ve yaratıcı öğrenciler yetiştirmek amacıyla Atılım Üniversitesi tarafından başlatılan LAP(Lisans Araştırma Projeleri) kapsamında seçili bazı projeler OSİADda sergilenmeye başlandı.

2010 – 2011 döneminde yapılan öğrenci projeleri LAP sergisi daha önce OSİAD yöneticileri tarafından gezilmiş ve çalışmalar başarılı bulunmuştu. Sanayi Üniversite işbirliğine zemin oluşturulması ve özendirilmesine katkı sağlanması için LAP projelerinin bazılarının OSİAD fuaye alanında bir hafta süre ile sergilenmesine karar verildi.

14 -21 ekim tarihleri arasında gezilebilecek sergi OSİAD da gerçekleştirilen organizasyonla açıldı.

Açılış öncesinde konuşan OSİAD başkanı Adnan Keskin, OSTİM de yüksek teknoloji ile üretim yapıldığını, üniversite öğrencilerininde bu sürecin içerisine dahil edilmesi ile katma değeri yüksek üretime geçilebileceğini vurguladı.

Keskin konuşmasında Türkiyede en büyük sorununun verilen çok iyi eğitime karşılık bu eğitimin pratiğe geçirilememesi olduğunu belirtti.

Adnan Keskin’den sonra kürsüye gelen Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Provost Prof. Dr. Hasan Akay OSTİM’in Türk Sanayisinde ki önemine değinen konuşmasına geçen yıl yapılmaya başlanan Lisans Araştırma Projeleri hakkında bilgi vererek devam etti.

Akay Konuşmasında projelerde öğrencilerin hocalarının gözetiminde bir problemi araştırma yaparak çözdüklerini ve bir ürün geliştirdiklerini söyledi. Akay LAP’nde 10 çağrılı 78 proejnin yer aldığını, 270 öğrenci ve 32 öğretim elemanın bu projelerde çalıştığını anlattı ve konuşmasını OSİAD Yönetimi ve ARGEDA ofisi çalışanlarına teşekkür ederek tamamladı.

Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erman Erkan öğrencilerine hayatı tanımaya yönelik eğitim verdiklerini böylece öğrencilerinin hayata bir adım önde başladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardında fuayede sergilenen projelerin posterleri gezildi, öğrenciler tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi.