Yrd.Doç.Dr. Gül Güneş'in Kars'ta Merkez Bilim Komitesi Üyeliği
05.10.2011

İşletme Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü organizasyonunda 2009 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan ve daha önce Trabzon (2009) ve Tekirdağ’da (2010) çalıştaylarını yönettiği, “Kırsal Alanda Kadın Çalıştayları”ndan, “Kuzeydoğu Bölgesi Kırsalında Kadın Çalıştayı”nı yönetmek üzere 27-29 Eylül 2011  tarihleri arasında Kars-Sarıkamış’ta bulundu.
Çalıştaydan sorumlu “Merkez Bilim Komitesi” üyesi olarak görev aldığı çalıştayın açılışında çalışma yöntemi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştiren Güneş; katılımcılara grup sunumları, çalıştay neticesinde ortaya konacak sonuç bildirgesi ve çalıştay kitabının içermesi gereken konuları aktardı.

Kuzeydoğu Tarım Bölgesinin kapsadığı Kars, Artvin, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Iğdır kırsalında çalışan kadın çiftçiler, el sanatları ve diğer alanlarda üretim yapan kadın girişimciler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 150 kişinin katılımı ile gerçekleşen çalıştayın son günü grup sunumlarının ardından gerçekleşen kapanış oturumunda ise, bakanlık yetkilileri ve katılımcılar tarafından verdiği katkılar nedeniyle Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş’e teşekkür edildi.