Üniversitelerarası Kurul Atılım Üniversitesi Ev Sahipliüinde Gerçeleştirildi
02.08.2011

Türkiye’deki tüm üniversite rektörlerinin ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) temsilcilerinin katıldığı ve her ay düzenli olarak yapılan Üniversitelerarası Kurul’un 196. toplantısı 29 Temmuz 2011 tarihinde  yaklaşık 200 Rektör ve üyenin katılımı ile Atılım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Hukuk Fakültesi orhan Zaim Konferans Salonunda yapılan toplantıda, UAK’ın gündeminde olan konular görüşülerek karara bağlandı.

Gündemde, yurt dışından alınan doktora dereceleri denklikleri, Sosyal Bilimler Eğitim Konseyi, Tıp – Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi, Ziraat – Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi, Doçentlik Sınav Komisyonu, Mevzuat Komisyonu Raporları görüşüldü ve karara bağlandı.

2010 Ekim döneminde doçentlik sınavına başvuran adayların jürilerinin belirlenerek ilan edilmesi hususunda UAK Başkanlığında kurulan  Komisyona yetki verildi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve ÜAK başkanı Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, toplantının ev sahipliğini yapan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’na Toplantı öncesi teşekkür etti.

Toplantı öncesi Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu gerçekleştirdiği sunum ile Üniversitemizi, Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezini, Atılım Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi kimliğini ve vakıf üniversiteleri arasında son 9 yıldan bu yana kişi başına yapılan indekslere giren yayın sıralamasında ilk 10 da yer aldığımızı vurguladı.

ÜAK, Prof. Dr. Yavuz Çoşkun Başkanlığında 2010 – 2011 akademik yılında Ankara dışında 4 toplantı gerçekleştirdi. Bunlardan ikisi yurt içinde (gaziantep ve İstanbul) ikisi de yurt dışında (KKTC ve Bosna Hersek) yapıldı. Ağustos 2011 tarihinden itibaren bir yıl sür ile ÜAK başkanlığını Koç Üniversitesi devir alacak.