AKAUM Heyetı KKTC Gezisi Tamamlandi
02.08.2011

Atılım Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (AKAUM) heyeti 20 Temmuz Barış şenliklerine katılmak üzere 17-22 Temmuz 2011 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak KKTC’ye gitti. AKAUM heyeti 19 ve 20 Temmuz 2011 tarihinde Lefkoşa ve Karaoğlanoğlu Çıkartma Plajı’nda yapılan resmi törenlere katıldı, ayrıca KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan program çerçevesinde Lefkoşa, Gazi Mağusa, Girne,  Lefke bölgelerinde tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti, 1974 Barış Harekâtı sırasında Rum katliamlarına sahne olan Atlılar, Muratağa ve Sandallar köyü ile bu bölgedeki Katliam Müzesi, Lefkoşa’da bulunan Barbarlık Müzesi, silah kaçakçısı ve EOKA tedhiş örgütüne de silah sağlayan İtalyan asıllı Avukat Pavlidis’in eski malikânesi olarak bilinen Mavi Köşk (Müzesi), Lübnan Hristiyanları Maronitlerin yaşadığı Kormacit (Koruçam) köyü, Ledra Palas Sınır Kapısı, Lokmacı Barikatı, Tekke Bahçesi Şehitliği, Girne ve Gazi Mağusa Kalesi, İtalyan edebiyat ustası William Shakespeare’nin Othello eserine de ilham kaynağı olan Othello Kulesi, Bandabuliya, St. Barnabas Manastırı ve İkon Müzesi, Karaoğlanoğlu Çıkartma Plajı, Karaoğlanoğlu Müzesi, Selimiye ve Lala Mustafa Paşa Camii ve Müzesi, Sınırüstü bölgeleri de ziyaret edildi. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Hasan Bozer, KKTC Başbakanı Sayın İrsen Küçük ve KKTC Dışişleri Bakanı Sayın Hüseyin Özgürgün tarafından da kabul edildiler.  KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu ve KKTC Dışişleri Bakanı Sayın Hüseyin Özgürgün önümüzdeki dönemde okulumuza gelerek konferans vermeleri konusunda olumlu görüş bildirdiler, ayrıca KKTC Dışişleri Bakanlığı AKAUM faaliyetleri konusunda her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti. AKAUM Kıbrıs ihtisas kütüphanesi için ayrıca Kıbrıs Türk Milli Arşivi ve KKTC Kültür Dairesi Başkanlığı ile de görüşülerek  kaynak aktarımı konusunda destek alındı. KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı etkinliklerinde bulunmak üzere 17-22 Temmuz 2011 tarihinde KKTC’ye davet edilen AKAUM heyeti isim listesi ektedir.
                                                                                                          Doç.Dr. Ulvi Keser
                                                                                                              Merkez Müdürü

AKAUM Heyeti

1. Doç.Dr. Ulvi Keser (AKAUM Müdürü)