Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Tercih Dönemi Çalışmalarına Başladı "A'dan Z'ye, Üniversite Adayları İçin Çalışıyoruz"
19.07.2011

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü 18 Temmuz 2011 itibarıyla başlattığı “Tercih Dönemi Çalışmalarıyla” üniversite adaylarının üniversite eğitimi ve tercihler ile ilgili eksiksiz bilgi alabilmesi için çalışıyor.

Geçtiğimiz yıllarda da bünyesinde yer alan rehberlik uzmanları sayesinde aday öğrencilerin en uygun tercihleri yapmasını sağlayan; Üniversite Fakülte Bölüm ve eğitim içeriği hakkında bilgilendirici çalışmalarla velilerin ve aday öğrencilerin tüm sorunlarına çözüm olan Atılım Üniversitesi, geliştirdiği hizmetleri ile 2011 tercih döneminde de bir tercih merkezi haline geldi.

Profesyonel rehberlik uzmanları eşliğinde sunulan danışmanlık hizmeti ile haftanın her günü  09.30-17.30 saatleri arasında puan analizi, başarı sıralaması, meslek tanıtımı, doğru mesleğe uygunluk, sektörlerdeki iş olanakları, yurt dışı programları, çift anadal, yandal, burslar ve kariyer planlaması konularında adaylar bilgilendiriliyor.

Tercih döneminde adayların sıralamadan kaynaklanan hatalarının önüne geçilerek, kişiliğine uygun bölümler seçmesi amaçlanıyor. Böylece bireyin tüm yaşamını şekillendirecek doğru adımı atmasına da katkı sağlanıyor.

2010-2011 Eğitim öğretim yılı boyunca “Meslek Atölyesi, Bugün Atılımlıyım” programlarıyla meslek seçimi için çok daha önceden çalışmalara başlayan Atılım Üniversitesi Halkla ilişkiler Uzmanları tercih döneminde de öğrencilerin Atılım Üniversitesi’ni daha yakından tanıyarak; eğitim anlayışı, öğrencilerine sunduğu olanaklar ve mezuniyet sonrası yaşamlarına dair bilgilendirme yapıyor.
Hayata Atılım Grubu öğrencileri de gelen aday öğrenci arkadaşları ile kendi öğrencilik hayatları, bölümleri, hocaları ile diyalogları ve sosyal ortamları hakkında bilgilendirme yaparak, adaylara kampusu gezme olanağı sunuyor.

Tercih Ofisini ziyaret eden adaylar, Hazırlık Okulu Hocaları ile İngilizce eğitim süreci hakkında bilgi alabiliyor. Adaylar ilgi duydukları bölümler hakkında detaylı bilgi edinmek üzere Atılım Üniversitesi öğretim elemanları ile görüştürülüyor.

Tercih hizmeti almak isteyen adaylar http://uniaday.atilim.edu.tr/ adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.