Ankara’nın Üçüncü Büyük Kütüphane Binasının Temeli Atıldı
17.06.2011

Genç ve dinamik bir Üniversite olarak pek çok ilki bünyesinde hayata geçiren Atılım Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alacak Ankara’nın üçüncü büyük kütüphanesinin yapım çalışmalarına başladı.

Temel hafriyatı 10 Nisan 2011 tarihinde başlayan kütüphane binasının temeli 16 Haziran 2011 tarihinde atıldı.

Çalışmaları Üniversitemiz Yapı ve Teknik İşler Müdürlüğü teknik ekibince yürütülmekte olan kütüphane binası tamamlandığı zaman 8108.00 metrekarelik bir alanı kaplayacak.

İki zemin kat, giriş ve asma kat olmak üzere dört kattan oluşacak binada yönetim odaları, çalışma ofisleri, fotokopi, görme engelli çalışma salonu, gündelik gazete okuma alanı, toplantı salonu, ders çalışma salonu, ödünç verme bankosu, danışma masaları, rezerv kitaplar ve referans kitaplar salonu, okuma salonları, özel çalışma odaları, kurumsal arşiv, ankara kent arşivi, süreli yayınlar salonu, görsel-işitsel materyaller salonu ve film izleme salonları yer alacak.

Binanın en geç 2013’ün ilk aylarında bitirilmesi planlanıyor.