Savunma Sanayii Müsteşarından Atılım Üniversitesine Ziyaret
06.06.2011

Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ve beraberinde ki müsteşarlık yetkilileri Atılım Üniversitesini ziyaret ederek Üniversite bünyesinde kurulan birimler ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

2 Haziran Perşembe günü Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun Atılım Üniversitesinin araştırma kabiliyeti, akademik yapısı ve hedeflerini içeren açılış konuşması ile başladı.

Rektörün ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gülhan Özbayoğlu, Mühendislik Fakültesi bölümleri, eğitimi ve akademik kadrosu, öğrenci ve mezunları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Savunma sistemlerine ilişkin ihtiyaç duyulacak temel, teknolojik altyapı ve sistem teknolojilerini geliştirerek kullanıma sunmak amacı ile Atılım Üniversitesi bünyesinde kurulan Savunma Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAVTAM) Müdürü aynı zamanda Endüstri Mühendisliği öğretim elemanı Yrd.Doç.Dr. Altan Özkıl, SAVTAM’ın kuruluş amacı, organizasyon yapısı, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

MŞMM Yürütme Kurulu Üyesi Yrd.Doç.Dr. Celalettin Karadoğan, Devlet Planlama Teşkilatı ve Atılım Üniversitesi ortaklığı ile geçtiğimiz yıl Üniversite bünyesinde faaliyete geçerek Türk Sanayisine önemli bir katkı sağlayan Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi hakkında bir tanıtım yaptı.

Toplantı salonunda gerçekleştirilen sunumların ardından Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi gezilerek, Celalettin Karadoğan tarafından Sayın Müsteşar ve beraberindekilere Merkezin sahip olduğu teknik ve fiziki altyapı hakkında bilgi verildi.