Atılım Üniversitesi Park Alanı
02.06.2011

Üniversitemizin Belediyeden dinlenme alanı ve park olarak yapımı için talep ettiği alan Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın imzaladığı bir protokol ile Atılım Üniversitesi’ne verildi.

31 Mayıs 2011 Salı günü yapılan protokol ile gerçekleştirilmesine karar verilen, yaklaşık 32 bin m2 lik bir bölgeyi içine alan projede yürüyüş yolları, oturma alanları ve bir meydan yer alıyor. Daha ziyade yeşil alanı ile ön plana çıkacak olan park alanın da binden fazla ağaç ve bir o kadar da peyzaj bitkisi yer alacak.

Halihazırda boş durumda olan alanının park yapımı Atılım Üniversitesi tarafından belediyeden hiçbir destek talep edilmeden yapılacak. Yapımı tamamlanan peyzaj projesinin çevresi parkı korumak amacıyla, halkın kullanımını engellemeyecek biçimde, panel ve çitler ile çevrilecek.

Projeyi hayata geçirecek olan Üniversitemiz, parkın tüm bakım ve onarım işlerini kendi imkan ve elemanları ile gerçekleştirecek.