Öğrencilerin Nallıhan Arazi Çalışması
13.05.2011

İÇT 492 Peyzaj Mimarlığına Giriş, TOUR 106 Basics of Tourism Industry ve TOUR 432 World Tourism Geography derslerini almakta olan; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile İşletme Fakültesinden bir grup öğrenci, derslerin Öğretim Elemanı Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ eşiliğinde Nallıhan’da günübirlik bir arazi çalışması gerçekleştirdi.

11 Mayıs 2011 tarihinde yapılan arazi çalışması kapsamında; Ankara‘ya 160 km. uzaklıkta ve tarihi İpekyolu üzerinde yer alan Nallıhan ilçesinin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel kaynak değerlerinin tanınması ve kırsal kalkınmada sürdürülebilir yaklaşımın rolü ve önemi konusunda bilgi edinilmesi amaçlanmıştır.

NALTUD (Nallıhan Turizm Gönüllüleri Derneği) üyesi ve Ayhan Sümer Kültür Merkezi Müdürü Mücehher Gür tarafından gönüllü rehberlik hizmetinin de verildiği arazi çalışmasında öğrenciler; 179’dan fazla kuş türünün yaşadığı Nallıhan Davutoğlan Kuş Cenneti ile anıt ağaçların da yer aldığı Hoşebe Mesire Yeri (Ardıç Ormanı)nı gezdikten sonra, yöresel yemek kültürüne ilişkin örneklerden oluşan öğle yemeğini Akdere Köyündeki Köy Sofrası’nda yediler. Öğleden sonra Nallıhan merkezdeki Kocahanı; 1890 yılında yapılan tarihi belediye binasını; 1945 yılında tamamlanan eski halkevi binası ve İL-ÇE Kültür ve Sanat Vakfını gezen öğrenciler, ilçedeki el sanatlarının en önemli bölümünü oluşturan ve Türk Patent Enstitüsünden tescillenmiş ipek iğne oyalarınının yanı sıra el dokuma kumaşlarınının da yapımlarını atölyelerde gözlemleme olanağı buldular.

Öğrencilerin, arazi çalışması esnasında çekmiş olduğu resimler, 23-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi Alanında yer alacak olan “Öğrenci Gözüyle Nallıhan” sergisinde Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile paylaşılacaktır.