Liseliler için "Matematikten Esintiler"
06.05.2011

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü; Mart ayında yapılan matematik yarışmasından sonra 2011 yılından başlayarak yine ortaöğretim kurumları öğrencilerine yönelik “Matematikten Esintiler” başlıklı bir seminer dizisi başlattı.

Her yıl Bahar ve Güz dönemlerinde yapılması planlanan seminerlerde geçmişten günümüze matematiğin gelişimi, matematiğin doğa ve diğer bilimlerle ilişkisi, matematikteki gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan yeni uygulama alanlarının yanı sıra bazı matematiksel kavram ve yöntemlerle birlikte oluşmalarında etken olan temel düşünce yapısı ve yaklaşımlar ele alınacak.

Böylece hayatımızın hemen hemen her alanında ihtiyaç duyduğumuz matematiğin zevkli yanlarını orta öğretim düzeyindeki öğrencilere göstererek matematiğe ilgi duyan ve seven genç sayısını artırmak amaçlanıyor. Ayrıca henüz orta öğretim düzeyindeyken öğrencilerin üniversitede akademik bir etkinliğe katılmaları bir yandan motivasyonlarını arttırırken diğer yandan da üniversite ortamını tanımalarına olanak sağlanacak.

“Matematikten Esintiler “ seminer dizisinin ilki 20 Nisan 2011 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Ankara Fen Lisesi, Dr. Rıdvan Ege- Dr. Binnaz Ege Anadolu Lisesi, Özel Aziziye Lisesi ve Mobil Anadolu Lisesin’den 200 civarında öğrencinin katıldığı ilk seminerde Yrd. Doç. Dr. Erdal Karapınar “Babil’de Matematik” konulu bir konuşma yaptı. Katılan okulların öğretmen ve öğrencilerinin olumlu tepkilerini alan seminer dizisi Ankara’daki diğer orta öğretim kurumlarının katılımlarıyla önümüzdeki yıllarda da sürdürülecektir.