Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ'in Doğa Koruma Eğitimi
06.05.2011

İşletme Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ, Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı (ÖÇKKB)’nın daveti ile 3 Mayıs 2011 tarihinde Akyaka-Muğla’da Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında; diğer üniversitelerden öğretim üyeleri ve ÖÇKKB’nin yönetim kadrosundan eğitmenlerle birlikte eğitim verdi. Altı proje uygulama alanındaki paydaş ve ilgili kamu kurumlarının yetkilileri ile yerel yöneticilerini biyolojik çeşitlilik, korunan alanlar, deniz koruma alanları ve yönetimi konularında bilgilendirmek amacıyla tamamı 1-5 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara; her gün sabah teorik öğleden sonraları da Dalyan Özel Çevre Koruma Alanı, İztuzu Plajı, Muğla, Akyaka ve yakın çevresinde uygulamalı eğitim verildi.

Eğitim kapsamında “Dünyada Doğa Koruma Çalışmaları” konusunu anlatan Yrd.Doç.Dr. Gül Güneş; biyolojik çeşitlilik ve doğal ekosistemlerin, dünyanın yaşam destek sistemleri olduğu ve bunların geleceği ile ilgili büyük kaygılar yaşandığını vurguladı. Doğa koruma çalışmalarının günümüzde romantik tabanlı çevreci bir girişim olmanın çok ötesine geçtiğine ve adeta bir zorunluluk haline geldiğine değinen Güneş, bu alanda çalışan uluslararası kuruluşlar ve doğa korumaya ilişkin sözleşmeler hakkında da bilgi verdi.